Monday, September 21, 2015

Hoppsan! Vi blev med stödkatter!

Varning för en hel jättemassa text...:

Måndag eftermiddag.
Åkte förbi Tassebo för att hälsa på Maia och hennes systrar (samt de övriga katterna och de tvåbenta, förstås) i förhoppningen att de skulle känna igen oss och våga sig in i rummet där vi satt.
Med lite tålamod fick vi besök, men de var lite slöa, och det var även vi så efter en liten timme bestämde vi oss för att köra vidare på utmattningsmetoden (dvs komma tillbaka så ofta att de ger upp. :P) och vi gick ut. Snackade lite med dem på vägen och med hjälp av ett prassligt papper fick M Maia att glömma att hon är jätterädd, en stund. De lekte så sött så... ;)

Innan vi åkte hem, gick vi förstås in i huset för att prata med Marianne, lämna nyckeln och klappa söte Pajas (hans lilla tunga är så bedårande att jag smäller av), mysiga, kärvänliga Freddy och underbart goa Lotus och gänget (har ni SETT Lotus ögon? Helt tokigt fina!).
Passade på att fråga hur det går med små-kissarna de fick in på lördagen, när vi var där.
Inte så bra, menade Marianne, och eftersom vi redan hunnit dryfta saken sinsemellan frågade vi om vi kunde hjälpa till med att socialisera dem genom att helt enkelt ta hem dem.

För att göra en lång historia kort, satt vi i bilen en timme senare med fyra små fyrbeningar som var ytterst konfysa över omställningen. (Vad nu? Och vad ÄR det med människor som envisas med att fånga dem och åka omkring med dem?!)

Väl hemma kattungeanpassade vi vårt lilla halvrum i all hast och sedan fick de undersöka på egen hand.
Under tiden satt vi utanför glasdörren och spånade på namn. Nåt tjusigt från den grekisk mytologin? Kanske från den nordiska dito? Möjligen något från en favoritserie, en älskad film eller ett bra spel... men sen råkade jag nämna Liftarens Guide till Galaxen och eftersom de liftat med oss hem så satte det sig. Dessutom såg den lilla tjejen ut att heta Trillian, så det så. ;)

Först ut ur transportburarna var Ford (tror vi. I efterhand kan det möjligen ha varit Arthur) och därefter kom Trillian, Arthur (eller Ford) och till sist, med försiktigt tassande, storgrabben Zaphod som var räddast redan när vi skulle fånga in dem på Tassebo, och som vi fick lura. Jag hade också tyckt att viss skepsis var på sin plats, om jag var han!

Vår grabb Anton var nyfiken på de små, och de på honom. Båda "tvillingarna" (Ford och Arthur) var framme, och Trillian traskade uan större tvekan fram för att spana genom glaset.
Hela första kvällen tyckte Anton att det var spännande att titta på kattungekanalen, men sen tröttnade han på sin nya TV. Ja, se grabbar och deras leksaker! ;)

Sa jag nåt kul?! :P

Ni kan se foton och en och annan liten film på kissarna på deras respektive flik, just under titeln på den här bloggen. *pekar uppåt* Skulle ni läsa bloggen på mobilen så hittar ni katternas respektive flik om ni klickar på knappen där det står "hem". Då kommer det upp en meny ni kan välja vilken katt ni vill se mer av, på. :)
Varning utfärdas: man får lätt sötslag av charmtrollen! ;D

De flesta fotona på den här sidan har jag tagit med mobilen, så ni får ha lite överseende med att de ibland är därefter i kvaliteten.

No comments:

Post a Comment