Thursday, October 1, 2015

Har det hänt nåt sen sist?

Jo, det kan man lugnt påstå!
I lördags förmiddags tyckte jag att Trillian knixade lite med svansen när jag strök henne över ryggen. "Börja ana oråd!" som Fred Asp (och hans iller, Göran) skulle ha sagt. Vi tänkte väl att det ändå var på tok för tidigt för den här lilla skruttan att börja löpa men hon hade tydligen väldigt bråttom...
På söndagskvällen var det liksom ingen fråga om "ifall" hon löpte, längre.

Trillian flyttade sålunda (på stark inrådan av veterinären) in i vårt sovrum och var först lite fundersam på var sjutton hennes bröder blivit av, men efter att hon upptäckt att golvytan lämpade sig utmärkt för bollspel (bättre, faktiskt) likväl som för "hockey" med en Loka-kapsyl, så är det nu full rulle på henne därinne. Dessutom har hon tydligen insett fördelarna med att inte behöva dela uppmärksamheten med sina brorsor... ;) Hon kommer glatt springande när man öppnar dörren och vill genast kela/mysa/busa - alltihop på samma gång. Det är inte lätt att hålla isär begreppen när man är en mycket liten katt med massor av motstridiga känslor och en miljard hormoner i kroppen!

Söt som socker, den här lilla mamsellen!

Den här tjejen är en riktig hejare på att hoppa, och vill gärna lägga sig högt upp. I brist på bättre, gillar hon när jag ligger på sängen och läser och hon kan hoppa upp och lägga sig tvärs över mina knän.
Hon har adopterat en tunn fleecepläd som Anton haft tidigare, och den slog vi en knut i hörnet på. Stackars Knut, säger jag bara - han får evigt mycket däng när Trillian är på bushumör - och det är hon för det mesta. Utom när hon kommer uppkrypande på magen på en och vill sova en stund.

Grabbarna Grus, då? Jo, de är visst på väg in i tonåren med stormsteg, även de. Brottningsmatcher och bus och om jag inte byter tröja när jag varit inne hos Trillian, ägnar de gärna sin tid åt att "tvätta mig". Väldigt vänligt av dem! ;)

Arthur och Ford utvecklas vidare och blir tuffare för varje dag som går. Ford vill hemskt gärna ligga i famnen och gosa, medan Arthur föredrar knäet - men gärna vill få pussar på pannan om man går förbi klätterträdet.
Och Zaphod då? Jo, det går framåt med stormsteg för storebror! Han hoppar nu utan att tveka upp i knäet, går med på att bli lyft, och har insett att det bästa som finns är att bli kliad på pannan och i nacken. Då spinner han så att han vibrerar, och smajlar mot en så att man inte kan tro att han nånsin ryggat undan för händer.
En så himla härlig kille!

Goshög! Ford längst till vänster, sedan Zaphod i mitten, uppe och Arthur längst ner.

Imorgon är det dags för veterinärbesök (vaccination och hälsokoll) för Kriarprinsessan Trillian, och på tisdag ska Grabbarna Grus in och besöka veterinären i samma ärende. Ska bli spännande att se om de kommer vara så tuffa, och charma veterinären så mycket, som vi tror.
Håll gärna en liten tumme!

No comments:

Post a Comment