Monday, December 7, 2015

Redo för nya äventyr!

Det var länge sen jag uppdaterade, och sedan sist har alla kissarna (den 23/11) flyttat in i en jättefin liten "etta med uteplats" på Tassebo. De trivs, busar och kelar med besökare och de fantastiska volontärerna meeeen... de hoppas såklart att de ska få adoptera varsin riktigt trevlig och fin människa (eller familj) inom kort!

I helgen som gick var det julmarknad på Tassebo, och då gick det bra att ta en rundtur bland katterna. Alla "våra små" (utom Arthur som busat heeeeela natten lång och var sömnig) var nyfikna och hälsade på alla besökare. De är så fantastiskt trevliga och fina, och ärligt talat saknar jag dem vansinnigt! Hade det inte varit för att vår gammelgubbe-kisse måste få bestämma så hade jag nog behållit dem allihop. ;)

Jag vill sammanfatta några frågor vi har fått om kissarna, och ge snabba svar. Jag vill också passa på att säga att jag rekommenderar ett besök på Tassebo så att ni får möta katterna på riktigt, för jag kan absolut inte förklara hur charmiga de är, i ord!

Här har vi några saker jag, personligen, tycker om katterna:
1. Kan de vara ensamkatter?
Ja. Så länge de hamnar hos någon som har tid för dem, och är hemma en hel del, så är det inga problem. De klarade att separeras från varandra och är självständiga.
2. Är de duktiga på att gå på lådan, äter de torrfoder, klöser de bara där de ska och förstår de "nej"?
Ja, de är suveräna på alla sånahär saker! Trillian hoppar högt (upp i vårt katträd som har en hög pelar överst, och så) och de älskar att klättra i sitt träd, men vi har inte haft några problem med att de klöser på fel ställen eller flänger omkring utan att lyssna när man säger till dem. De har gått felfritt på lådan sen de kom hem till oss och de äter gärna torrfoder. 
3. Kan man ha dem tillsammans med andra katter?
Ja, det tror jag absolut! De är väldigt sociala och det första de gjorde när de kom till Tassebo, var att traska ut ur transportburarna och gå och hälsa på sina kattgrannar på andra sidan nätet! De verkar trivas bra med kompisar, och ingen av dem är elak mot de andra. Det är bara Ford som kan bli lite överexalterad när han vill kela, och går okring på de andra tills de tröttnar och går iväg - meeeen det här är också bara unga katter. Han lugnar sig säkert med åldern och han älskar att sova ihop med sina syskon, särskilt med Arthur. 
4. Om man vill ha två tillsammans, vilka är bäst ihop?
De är jättemysiga tillsammans, allihop! Dock har det redan från början varit Ford och Arthur samt Trillian och Zaphod som hängt ihop mest. Av dessa skulle jag nog säga att Zaphod+Trillian är det tajtaste paret och de som har mest utbyte av varandra, särskilt eftersom Trillian är tuff som få coh Zaphod är lite skyggare, fortfarande, och han läser av syrran mycket. Hon skulle alltså kunna göra honom tryggare, i sig.
5. Kan de vara innekatter?
De BÖR vara innekatter! Jag vill inte att de blir utekatter. De trivdes bra i vår ganska lilla lägenhet (och då var de fem stycken, med vår Anton) och man måste tänka på att katter utnyttjar yta även på höjden. Ett katträd, en stol, ett hyllplan de får lov att vara på, en fönsterbräda... det ger ju liksom dubbel yta mot bara golvytan. De har hittills inte visat NÅOT intresse för att gå ut, men en innätad balkong är såklart alltid trevligt för en katt och de skulle säkert gärna hänga på en sådan ihop med sina nya människor. 

Till sist vill jag säga att det går jättebra att lämna en kommentar här om man har några andra frågor, och jag ska försöka svara så gott jag kan - men jag rekommenderar såklart att man åker till Tassebo och själv lär känna dem, för hela Tassebo är fullt av underbara, härliga, mysiga, tillgivna, kärleksfulla katter som inte önskar något hellre, än att få en egen människa att älska.

Jag önskar er alla, tvåbenta som fyrbenta, en riktigt god jul (och glöm inte att julmat är till för människor, inte djur! Såväl saffran, russin och lök som choklad är till exempel mycket giftigt för djuren.)
/Zarah


No comments:

Post a Comment